Люботинська міська громада
Харківська область, Харківський район

У Люботині зафіксовано випадок  сказу

Дата: 09.08.2024 16:00
Кількість переглядів: 23

Фото без описуМешканець Люботина 29.07.2024 виявив у свого кота захворювання, яке проявлялося слинотечею та блювотою. Господар одразу почав надавати тварині допомогу самостійно: давав ліки та робив ін’єкції протягом трьох днів, але стан кота не покращувався.Коли господар давав тварині ліки31.07.2024, кіт його укусив за палець руки. Надвечірчоловіку стало погано, тому він звернувся до медичного закладу.

Другого серпня власник кота звернувся до Люботинської дільниці ветеринарної медицини. Тваринуоглянули та поставили на облік через підозрузахворювання на сказ. Наступного дня кіт помер. Спеціаліст Люботинськоїдільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провів відбір патологічного матеріалу, який доставили до Харківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ.

Згідно зі звітом№000963п.м/24 від 04.08.2024про результати дослідження Харківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в патологічному матеріалі при дослідженні методом МФА було виявлено антиген вірусу сказу.

Відповідно до вимог Закону України «Про ветеринарну медицину» рішенням місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Люботинської міської ради06.08.2024 введено карантинні обмеження на територію міста Люботин, обмежену вулицями: Травнева, Караванська, Соняшникова (колишня Пугачова) та Романа Лисенка (колишня Глінки) з прилеглими до них лісовими та польовими масивами. Також затверджено План заходів з метою ліквідації осередку сказу.

Нагадуємо! Сказ – це небезпечна інфекційна хвороба тварин та людей і найдієвішим інструментом боротьби з нею є вакцинація. Нехтування щепленням тварин проти сказу може призвести до захворювання та загибелі ваших чотирилапих друзів і водночас стати загрозою для здоров’я членів вашої родини.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно звернутися до Люботинської дільниці ветеринарної медицини (м. Люботин, вулиця Ветеринарна, 45; контактна особа: Буй Тетяна Анатоліївна, тел. 0965693255, 0506378569). 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних